Do skúšobnej prevádzky uvedú prvú svetelnú križovatku v meste

24.05.2008 Sabinov

Sabinov 24. mája (TASR) – V týchto dňoch finišujú práce na výstavbe prvej svetelnej križovatky v meste Sabinov, ktorú v priebehu nasledujúceho týždňa uvedú do skúšobnej prevádzky.
Podľa meraní Slovenskej správy ciest (SSC) prejde križovatkou cesty I. triedy v smere Prešov – Stará Ľubovňa a ulice Janka Borodáča denne viac ako 21.700 motorových vozidiel. Z tohto dôvodu sa samospráva mesta v spolupráci so správcom komunikácie a dopravným inšpektorátom rozhodla realizovať opatrenia, ktoré majú zabezpečiť plynulý prechod áut cez mesto a eliminovať v najfrekventovanejšej časti Sabinova možnosti vzniku dopravných nehôd a kolízií s chodcami.
Na investíciu vyčlenila sabinovská radnica v tohtoročnom rozpočte sumu 3.049.680 korún (97.909 eur).
Novovybudovaná svetelná križovatka bude mať celkovo 33 návestidiel svetelnej signalizácie, vrátane chodeckých návestidiel a tlačidiel, ktoré budú inštalované na priechodoch pre chodcov. Tie budú vybavené aj vibračným zariadením pre zrakovo postihnutých občanov. V súvislosti s realizáciou projektu sa uskutočnili úpravy existujúceho vodorovného a zvislého dopravného značenia.
TASR poskytol informácie hovorca MsÚ Sabinov Juraj Navrátil.
 

Vyberte región